Johnson House Compost

Summary: On November 28th of 2011, the EDGE Fund approved a sustainability grant to fund the construction of a compost enclosure for the Johnson House Garden for use by student residents. The grant covers $650 worth of materials and was constructed by an ENVS 101 group in coordination with the RCT and union construction representatives.


Background Premise: The enclosure helps to directly engage the Oberlin community in composting, which both increases on-site resource recycling and productivity of the student-run garden.


Cost-Benefit Estimation: Sustainability grants are provided when projects do not have clear and timely financial paybacks. This investment encourages self-reliant food production and resource conservation on campus.


Additional Benefits: Beyond food waste recycling, on-site compost contributes to the health and productivity of the Johnson House Garden, which provides myriad ecological services and a certain aesthetic appeal to student residents and community neighbors.


Comments