Johnson House Cold Frame Project

Johnson House Cold Frame Project (2011)


Summary:

In spring 2011, the Resource Conservation Team applied for a grant to fund hand-made cold frames to extend the growing season for their garden. The materials were purchased locally and built by RCT team members during a weekend workshop.


Background premise:

The growing season in Oberlin is very short due to harsh winter and the fact that students don’t get to campus until early September. By creating cold frames, RCT has effectively extended the growing season and increased student participation with gardening.


Cost-benefit estimation:

This project was completed under the sustainability grant format.


Additional benefits:

Students are now able to participate more fully with gardening in Oberlin.
Comments